9.07.2012

Фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн» зайнялися донецькими школами

Минуло трохи більше місяця відтоді, як у школі № 40 в селищі Авдт'їно побували депутат донецької міської ради Андрій Альоша та голова Ленінської районної ради Олег Бєляєв. У той момент школі терміново була потрібна допомога: насувалися холода, а в туалеті не було ні води, ні опалення.

Школа не була готова вирішувати подібні проблеми своїми силами, і батьки стали стукати у всі доступні двері. Їх не тільки почув, але і прийняв конкретні заходи депутат Андрій Альоша. Після особистої зустрічі з батьками, адміністрацією школи та головою райради Олегом Бєляєвим, Альоша уклав: проблеми школи вирішувані, тим більше, якщо робити це спільно. Про всі больові точки він розповів меру Олександру Лук'янченко, який погодився допомогти школі. Для цього міська рада внесе до бюджету наступного року витрати з капітального ремонту школи.

Але одна проблема вимагала термінового і невідкладного рішення. У приміщенні школи існує туалет, в якому немає води, тепла, вентиляції та сантехніки. Допомогти створити нормальні санітарні умови для учнів депутат вирішив за власні кошти - до початку зимового періоду.

За місяць фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн» провели в приміщення воду, утеплили його, а також встановили необхідні сантехнічні прилади.

«... Глобальна проблема нашої школи вирішена завдяки Вам. У наших дітей тепер є теплий туалет. Доброта і турбота про підростаюче покоління, його здоров'я, дивує, захоплює і підкорює ...», - йдеться в листі подяки батьків учнів ЗОШ № 40 на ім'я депутата Андрія Альоша.

З не меншою теплотою батьки учнів вже іншої школи - ЗОШ № 63 в Куйбишевському районі Донецька - будуть згадувати всіх, хто причетний до розгорнувся за стареньким будівлею школи будівництву.

Те, що ЗОШ № 63 не має достатніх площами для одночасного і комплексного навчання дітей, видно неозброєним поглядом. Навчальний заклад це невелике, досить старе, та й спортивного та актового залів там немає. Дітлахам , що живе в селищі Жовтневий, отримувати знання більше ніде, а через брак місця займатися доводиться в підмінних.

На державні гроші інший раз навіть один клас відремонтувати не представляється можливим, а тому в питанні розширення вся надія на спонсорів та меценатів. Серйозну підтримку школі надає фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Він і виступив ініціатором і замовником будівництва нового навчального корпусу та реконструкції існуючої будівлі.

За отримання генпідряду на будівництво школи боролися кілька компаній, у тому числі і ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн» (структура корпорації DMS, яку очолює Андрій Альоша). І хоча тендер виграла компанія ViRa, ідеї «Укрбілдінг Корпорейшн» припали до душі замовнику. Тепер саме структура DMS захищає інтереси замовника - фонду «Розвиток України» - і здійснює функції технагляду за будівництвом.

«Ми більше місяця розробляли конкурсну пропозицію, і хоча не виграли тендер, отримали високу оцінку нашої роботи замовником. Тому «Укрбілдінг Корпорейшн» бере участь у цьому проекті. Нам цікаво працювати зі статусним замовником, цікаво брати участь не просто в будівельному проекті, а в проекті, який несе істотне соціальне навантаження», - розповів Олександр Петрук, генеральний директор будівельної компанії холдингу DMS.