21.09.2014

За підтримки DMS в Мар'янівській школі знову працюють безкоштовні секції рукопашного бою

 

Вибухи й стрілянина чутні все рідше, дитячий сміх на майданчиках - все частіше. Перемир'я - це ще не мир, але останнім часом в Донецьк повернулося багато жителів, а разом з ними - їхні діти, які змушують місто дихати на повні груди й радіти життю, незважаючи ні на що і всупереч усьому. 

Асортимент в продуктових супермаркетах потроху, але все ж починає розширюватися. У торгових центрах стає все більше робочих магазинів. Кінотеатр «Зірочка» вже щосили крутить нові фільми, а Донецька обласна філармонія відкрила свій 83-й сезон. 

Донецький національний театр опери та балету теж приступив до роботи, і зовсім скоро представить глядачам «Бал-Маскарад» італійського композитора Джузеппе Верді. Про дату прем'єри буде повідомлено додатково, але відомо, що опера вийде в трьох діях, а в її створенні беруть участь як українські, так і зарубіжні фахівці. Зокрема, диригентом-постановником опери є народний артист України Василь Василенко, режисером-постановником - італієць Італо Нунціата, а хореографом-постановником - почесний громадянин міста Донецька Вадим Писарєв. 

Донецький національний академічний музично-драматичний театр планує розкрити свої двері в жовтні. Зараз колектив готується до відкриття сезону й репетицій прем'єрних вистав, хоча багато акторів досі не повернулися в місто. 

Заняття в школах й інститутах Донецька почнуться не раніше 1 жовтня. На територіях, що не піддаються артилерійським атакам, навчальний процес вже почався. Більш того, відновили свою діяльність позашкільні гуртки. Так, школярі Мар'янівській школи Старобешівського району знову отримали можливість займатися в безкоштовній секції рукопашного бою. І нехай юних рукопашников всього десять, є всі передумови, що з кожним тренуванням їх число буде рости.

Перші безкоштовні секції рукопашного бою відкрилися ще в 2007 році. Ідея їх відкриття, так само як і її втілення, прийшла до президента Корпорації DMS Андрію Альоша. Протягом семи років тільки в одному Донецьку працювало близько 20 секцій, відкритих в більш ніж десяти школах міста. Тренували дітей майстри спорту, чемпіони України, Європи та світу.

 

 

В безкоштовних секціях рукопашного бою, спонсорованих Андрієм Альоша, займалися близько 500 школярів. Однак війна внесла свої корективи. Як тільки почалися військові дії, робота секцій була тимчасово зупинена, але сьогодні все поступово повертається на круги своя. 

До слова, цього літа за підтримки Андрія Альоша в Мар'янівці відбулося дитяче спортивне свято з фігурного водіння велосипеда. У спортивному заході взяли участь два десятка дітей.

Варто відзначити, що Андрій Альоша завжди підтримував спортивний рух (взяти хоча б його активну допомогу в проведенні Міжнародного турніру з плавання серед дітей з обмеженими фізичними можливостями ім. Віктора Смирнова). Та й крім спорту, Андрій Миколайович ніколи не залишався осторонь від чужих проблем. Продовжує роботу «гаряча лінія» (062) 389-04-09, організована Андрієм Альоша спільно з журналістами газети "У нас НА РАЙОНІ", яка допомагає виявляти різні житейські проблеми городян і своєчасно приходити людям на виручку.