30.09.2012

ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн» веде активну роботу з реконструкції стадіону «Кіровець»

Центральне місце в спортивному житті Кіровського району ось уже півсотні років займає стадіон «Кіровець» і прилеглий до нього спорткомплекс. На минулому тижні арену відвідав донецький міський голова Олександр Лук'янченко. Мета візиту - на власні очі побачити, як просуваються роботи з реконструкції об'єкта, які проводить ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн » - будівельна компанія корпорації DMS.

Роботи на «Кіровці» почалися ще в листопаді минулого року. Визначити на око, скільки вже зроблено і скільки належить , не так-то просто. У чаші стадіону вже покладений прекрасний футбольний газон, на якому хоч зараз можна ганяти м'яч. Ось тільки навколо зеленого прямокутника - НЕ глядачі, а будівельна техніка.

Мер запевнив журналістів, що в полі видимості знаходиться лише невелика частина виконаних робіт. За його словами, трибуни повністю відремонтовані і готові до установки пластикових сидінь , які вже закуплені . Тривають роботи всередині комплексу - зокрема, повним ходом йде реконструкція 25 -метрового басейну.

«Зараз завозять матеріали для укладання бігових доріжок, - поділився з нами інформацією про хід будівництва міський голова. - Готується стрибкова яма , проводиться вертикальне планування тренувальних полів для метання диска , молота і списа. Незабаром з'явиться і сектор для штовхання ядра. Думаю, нам під силу своєчасно підготуватися до чемпіонату світу з легкої атлетики , який наше місто прийме вже наступного року. Щоб завершити і здати цей спортивний комплекс, потрібно витратити 78 мільйонів гривень. У цю суму входить капітальний ремонт приміщень та басейну».

Як розповів технічний директор компанії «Укрбілдінг Корпорейшн» Петро Перерва, всі роботи виконуються згідно з графіком , а значить, до 1 травня наступного року «Кіровець» буде зданий в експлуатацію. Також Перерва зазначив, що реконструйовані трибуни зможуть вмістити близько 3500 глядачів.