27.03.2012

Корпорація DMS подарувала патрульній службі Донецька коней зі стайні чемпіона Кубка Volvo

Фінансово-промислова корпорація DMS передала донецькому полку патрульної служби орловського і російських рисаків, а також українську верхову, які незабаром вийдуть на патрулювання м. Донецька і працюватимуть, в тому числі, і в період проведення фінальних матчів Євро - 2012. Коні даних порід мають спокійний характер, плавні, широкі, легкі рухи, хорошу рівновагу і легко підкоряються наїзникові. Тому вони не замінні при патрулюванні паркових зон, зон відпочинку і територій проведення масових заходів.

Люшон, Чарівник, Іртиш і Барон в патрульну службу Донецька доставлені з Першого Земленковского козачого кінного полку ім. Івана Сірка . Ця стайня виростила не одного чемпіона України та Європи з виїздки та конкуру .

« Ми вибрали цих коней спільно з фахівцями патрульної служби та козачого полку. Крім відмінного екстер'єру вони володіють спокійним врівноваженим характером , високим ступенем навченості , витривалі , швидко відновлюються » , - зазначив Андрій Альоша, президент Корпорації DMS .

Шанс переконатися в цьому отримали численні глядачі під час урочистого об'їзду коней. Три дні перебування в стайні полку вистачило нашим вихованцям , щоб чудово ладити з інспекторами - кавалеристами , підкоряючись їх командам , і не реагувати на збройові постріли , які спеціально вироблялися на полі.

До речі , в процесі тренувань коней привчають до звуків пострілів , вибухів , різним шумів , готуючи , таким чином , до можливих нестандартних ситуацій під час патрулювання .

Як зазначив під час брифінгу Олександр Вараксин, радник президента Корпорації DMS, кінна міліція - це не просто красиво. Це дійсно хороше рішення для Донецька.

«У нашому місті щорічно проводяться масові заходи , у тому числі і спортивні , змагання міжнародного рівня. Такий вид патрулювання не замінний в умовах масових скупчень людей » , - говорить Андрій Альоша. Також меценат висловив упевненість в тому , що подаровані полку коні будуть гідно нести службу і стануть справжніми друзями для донеччан : «Наскільки я знаю , в полк патрульної служби часто приїжджають жителі Донецька з дітьми покататися на конях. Наприклад , наш Чарівник був улюбленцем дітей ще в козачому полку ».

У свою чергу , начальник Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області Юрій Сєднєв подякував Корпорацію DMS та її президента Андрія Альоша за допомогу , яка надається бізнес- структурою міському управлінню міліції. Зокрема , кошти виділяються на сучасне технічне оснащення .