6.12.2012

Будівельники DMS готують Донецьк до 2013-го

Фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн» Корпорації DMS приступили до реконструкції спорткомплексу «Кіровець» і будівництва на його території нових додаткових будівель і споруд. Роботи проводяться в рамках підготовки основної тренувальної бази чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 р. Окрім реконструкції та капремонту існуючої будівлі з плавальним басейном, передбачено будівництво адміністративно-побутового корпусу, легкоатлетичного ядра, футбольних полів - основного і запасного, заміна старих і будівництво нових трибун на 2,5 тис. місць, пристрій освітлення, систем радіофікації та безпеки, стоянок на 150 машиномісць.

Роботи на ділянці в 5,27 га планується завершити до травня 2013 року. До цього моменту спорткомплекс «Кіровець» буде також включати тренувальне поле в 5,2 тис. м кв., Поле для метання диска, молота і списа площею більше 10 тис. м кв., Майданчик для штовхання ядра в 800 м кв. Крім того, тут з'являться шість 400-метрових бігових доріжок по колу, вісім доріжок для бігу на 100 м і 110 м з бар'єрами, 2 півкола радіусом 36,5 м з місцями для стрибків у висоту, довжину і з жердиною, яма для бігу з перешкодами.

Будівлю колишнього спортивного залу, яка сьогодні знаходиться в аварійному стані, буде демонтовано. У проектованому адміністративно-побутовому комплексі в 2,5 поверхи будуть розміщені тренерські і суддівські приміщення, санвузли, роздягальні, медпункт, приміщення допінг-контролю, приміщення для зберігання інвентарю, охорона, буфет, радіовузол, а також дахова котельня.

Для забезпечення обслуговування спортивного комплексу запроектована мережа автомобільних проїздів, стоянок, тротуарів. В'їзд і виїзд буде здійснюватися з вул. Кірова. По периметру ділянка пов'язана з благоустроєм прилеглих територій. Передбачені під'їзди, автостоянка, доступ в приміщення і до споруд для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Поки ж силами 35 працівників «Укрбілдінг Корпорейшн» ведуться земляні роботи. Нагадаємо, в кінці 2011 року будівельна компанія Корпорації DMS завершила комплексну реконструкцію та благоустрій трьох об'єктів в рамках підготовки Донецька до Євро - 2012. За один з них - пр. Ілліча - «Укрбілдінг Корпорейшн» в січні отримала спеціальну нагороду Гільдії професійних будівельників.

«До початку підготовки міста до Євро - 2012 будівельна компанія Корпорації DMS вже зарекомендувала себе в Донецьку як надійний підрядник. Це дало нам, в тому числі, і моральні підстави брати участь у тендерах протягом 2008-2011 рр. І небезуспішно», - говорить президент ФПК DMS Андрій Альоша. Чи не помилилося місто у своєму виборі, судити донеччанам та гостям міста, кажуть в «Укрбілдінг Корпорейшн».

Крім реконструкції «Кіровця», «Укрбілдінг Корпорейшн» завершить капітальний ремонт вул. Челюскінців.