16.11.2012

Повним ходом йде реконструкція ЗОШ № 63

Ще одна школа в Донецьку стане більше, тепліше і сучасніше. Ремонтом та будівництвом додаткових приміщень ЗОШ № 63 займаються компанія «Укрбілдінг Корпорейшн» та Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

У радянські часи вчитися в другу зміну було цілком природно. Багато  дітей ходили в школу після обіду не один рік і навіть раділи цьому, викликаючи заздрість з боку сусідських друзів, яким поспати довше на увазі їх навчального графіка не вдавалося.

Сучасний світ висуває до навчального процесу зовсім інші вимоги . Навчання в другу зміну сьогодні вважається неактуальною, адже післяобідній час школярі могли б присвятити самоосвіті, заняттям у різних гуртках або спортивних секціях. Крім того, вечірні заняття б'ють по скромному бюджету кожної школи, споживаючи кіловати енергії, необхідні для освітлення класів.

Бажання міністерства освіти звести приклади позмінного навчання до мінімуму з'ясовні. Однак далеко не у всіх школах здійснення цього задуму можливо. Одне з таких навчальних закладів - школа № 63 , яка знаходиться на вулиці Степаненко в селищі Жовтневий Куйбишевського району.

Те , що ЗОШ № 63 не має достатніх площами для одночасного і комплексного навчання дітей, видно неозброєним поглядом. Навчальний заклад це невелике, досить старе, та й спортивного та актового залів там немає. Дітлахам, що живуть в селищі Жовтневому, отримувати знання більше ніде, а через брак місця займатися доводиться в підмінних .

На державні гроші інший раз навіть один клас відремонтувати не представляється можливим, а тому в питанні розширення вся надія на спонсорів та меценатів. Серйозну підтримку школі надає фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Він і виступив ініціатором і замовником будівництва нового навчального корпусу та реконструкції існуючої будівлі .

За отримання генпідряду на будівництво школи боролися кілька компаній, у тому числі і ТОВ « Укрбілдінг Корпорейшн » (структура корпорації DMS, яку очолює Андрій Альоша). І хоча тендер виграла компанія ViRa, ідеї « Укрбілдінг Корпорейшн» припали до душі замовнику. Тепер саме структура DMS захищає інтереси замовника - фонду «Розвиток України » - і здійснює функції технагляду за будівництвом.

«Ми більше місяця розробляли конкурсну пропозицію, і хоча не виграли тендер, отримали високу оцінку нашої роботи замовником. Тому «Укрбілдінг Корпорейшн» бере участь у цьому проекті. Нам цікаво працювати зі статусним замовником, цікаво брати участь не просто в будівельному проекті, а в проекті, який несе істотне соціальне навантаження», - розповів Олександр Петрук , генеральний директор будівельної компанії холдингу DMS .

У новій прибудові до школи планується розмістити класи, спальню і ігрову кімнату для учнів початкової школи. Крім того, в планах значиться будівництво актової і спортивної зали, а також майстерень.

На даний момент повним ходом йде реконструкція приміщень першого і другого поверхів і будівництво будівлі з прибудовою додаткових приміщень. На сьогоднішній день проект готовий більше ніж на половину. Загальна площа прибудови складе більше 4,5 тис. квадратних метрів , нову будівлю розміститься на площі в 2,5 тис. квадратів.

Якщо вірити планом, будівництво триватиме до прийдешньої весни. Трохи пізніше шестирічки зможуть навчатися в нових класах, а педагогічний склад буде проводити спортивні та культмасові заходи в новеньких залах.

Сьогодні в школі № 63 займається 334 дитини, максимально кількість учнів може досягати 350 осіб. Однак з будівництвом нового корпусу збільшувати число учнів міський відділ освіти не збирається. Оновлена ​​школа повинна дати можливість організувати навчальний процес у відповідності з усіма стандартами в рамках існуючої «потужності».