21.09.2013

Міжнародний день людей похилого віку в Територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів

На честь святкування Міжнародного дня людей похилого віку, депутат Донецької міської ради Андрій Альоша та голова Куйбишевської районної у місті Донецьку ради Олександр Негуляєв, відвідали Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів.

Більше півроку територіальний Центр не мав можливості обслуговувати нужденних, через невідповідність харчоблоку санітарним нормам. Після заборони санстанції надання харчування пенсіонерам було повністю припинено.

У 2013 році небайдужі відвідувачі центру звернулося в Благодійну організацію Андрія Альоша, яка взяла на себе всі витрати пов'язані з придбанням і установкою сучасного обладнання для організації роботи кухні. Сьогодні вона дозволяє обслуговувати до 30 пенсіонерів в день. У майбутньому в новій їдальні планують збільшити обслуговування до двохсот чоловік в день. У разі необхідності, кількість безкоштовних обідів для них буде збільшено.

«Нам дуже важливо подібна увага з боку міської влади, це навіть нас змушує жити далі, відчуваючи, що ми ще комусь потрібні. Хотілося б сказати щире спасибі тим людям, які створюють для нас такі умови», - подякувала присутнім 86-річна пенсіонерка Лідія Васільєвна. Депутат міської ради Андрій Альоша, чия благодійна організація і займалася удосконаленням харчоблоку, був присутній на святковому концерті, організованому для пенсіонерів, і вручив усім гостям подарунки.

«Подолання соціальної ізоляції, підвищення самооцінки літньої людини, створення елементарних умов для його життя, визнання його цінностей - ось у чому я бачу одну з головних місій нашого покоління. Чи не допомогти такому колективу територіального центру, не допомогти літнім людям ми просто не могли. Так склалося, що в нашому місті меценати спрямовують свої зусилля щодо нашого майбутнього: дітей, сиріт, дітей з обмеженими можливостями... Але ми не можемо існувати і без нашого минулого, а цим минулим і є люди похилого віку. Ось ми і намагаємося відновити якийсь баланс допомоги, і мені сьогодні дуже приємно дивитися на радісні обличчя наших пенсіонерів. У такі моменти розумієш, що заради цих посмішок варто жити, і те що ми зробили, зроблено не дарма», - сказав Андрій Альоша.

Дирекція територіального центру зазначає, що це далеко не останнє поліпшення умов для обслуговуються у них пенсіонерів і закликає інвесторів, у яких є такі можливості, наслідувати приклад Андрія Альоша.

«Нам незвична така увага, і ми навіть трохи бентежимося. Єдина причина додання розголосу такому заходу - залучення людей, які також могли б чимось допомогти нужденним жителям Донецька й області. Я дуже вдячна Андрію Миколайовичу за його допомогу і увагу до нас. Справа стосується навіть не матеріальної складової, а просто людського співчуття. Ми побачили, що потрібні йому, а значить потрібно жити і працювати далі. Ми на правильному шляху», - сказала директор центру Людмила Хомюк.