13.02.2014

Фінансово-промислова корпорація DMS підтримала дитячий турнір з плавання на призи Віктора Смирнова

Відомий паралімпієць Віктор Смирнов, за підтримки обласної та міської влади, небайдужих організацій і компаній, однією з яких є Корпорація DMS, а також за підтримки депутата Донецької міської ради Андрія Альоша, щорічно збирає на змагання в Донецьку майже 300 особливих дітей з усієї України, а також регіонів Росії.

9 лютого в спорткомплексі «Дельфін» завершився IX Міжнародний турнір з плавання серед дітей з обмеженими фізичними можливостями на призи шестиразового паралімпійського чемпіона Віктора Смирнова. Змагання в черговий раз довели, що межі можливого цих дітей набагато ширше , ніж будь-які наші уявлення.

Перебування в СК «Дельфін» в дні проведення турніру 8 і 9 лютого у  глядачів та вболівальників залишили незабутні враження. Багато дорослих здорові люди не вміють плавати, а ці діти, частина з яких не може самостійно ходити, легко долають дистанції в 50 і 100 метрів вільним стилем, брасом, батерфляєм і на спині. Це гідно захоплення! 287 юних спортсменів (до 17 років) з практично всіх регіонів України, а також Волгодонська, Мурманська, Саратова, Тули, Уфи і Ханти-Мансійського автономного округу Росії тут почергово ставили рекорди особисті і робили натяки на рекорди паралімпійські.

У силу специфіки турніру (учасники розділені на 12 основних груп відповідно з віком, статтю і нозології, а великі групи діляться ще на 56 категорій), кожен його учасник отримав, як мінімум дві-три медалі та грамоти, всього організатори вручили понад 600 медалей.

Знайшли своїх володарів і 12 традиційних скляних кубків Віктора Смирнова. Крім того, всі учасники отримали пам'ятні подарунки від спонсорів і партнерів турніру, в числі яких Фінансово-промислова корпорація DMS. Також наймолодші спортсмени, іменинники, спортсмени, що приїхали здалеку, і спортсмени, які досягли найвищих результатів, заохочені мобільними телефонами, плеєрами та іншими цінними призами.

Щороку до проведення змагань підключається все більше впливових людей і спонсорів, є у турніру і близькі друзі, які надають підтримку не в перший раз. Доброю традицією активна допомога турніру стала і у Фінансово-промислової корпорації DMS. Її Почесний президент, депутат Донецької міської ради Андрій Альоша, знає про спорт не з чуток, оскільки сам очолює Донецьку обласну федерацію рукопашного бою. «Я в минулому році звернувся до Андрія Миколайовича з пропозицією взяти участь, - каже організатор і обличчя турніру Віктор Смирнов. - Він тоді допоміг фінансово, і зараз продовжує мене підтримувати у всіх починаннях. Так, є наміри побудувати в Куйбишевському районі скалодром для тренувань скелелазів, і Андрій Альоша надав безкоштовно транспорт для розчищення майданчика. Турніру допомагає в організації і фінансово, і призи від Корпорації учасники отримали», - розповів Віктор.

Ще до зустрічі з Віктором Андрія Альоша відвідувала ідея організувати змагання для людей з обмеженими фізичними можливостями. «Такі змагання не тільки допомагають дітям у реабілітації, але й виробляють силу, волю до перемоги. Хлопці плавають в команді, наполегливо тренуються, вболівають за успіх своїх друзів і всі разом прагнуть до кращих результатів. Саме з таких дитячих змагань свою кар'єру починали Віктор Смирнов, Олександр Мащенко, Андрій Калина, Юлія Волкова, Данило Чуфаров і багато інших спортсменів - паралімпійців. Зараз вони - заслужені майстри спорту України, чемпіони та призери Паралімпійських ігор, чемпіонатів Європи та світу . Їх приклади надихають хлопців на нові перемоги», - упевнений Андрій Альоша.

Фінансово-промислова корпорація DMS бере участь у всіх значимих подіях спортивного та молодіжного життя Донецька та Донецької області.

В цілому, підтримка соціальних проектів є для Корпорації DMS важливою складовою системи менеджменту і життєвої місії Почесного президента компанії. Підприємства Фінансово-промислової корпорації DMS створюють власні і підтримують існуючі в Донецьку і Донецькому регіоні громадські ініціативи. Сьогодні системна робота проводиться за двома основними напрямками: популяризація спорту і здорового способу життя серед дітей, підлітків та молоді, а також надання допомоги дітям- сиротам.

Протягом 10 років Андрій Альоша надає підтримку дитячому будинку № 1 в Куйбишевському районі м. Донецьк, а також допомагає тим категоріям населення, які цього особливо потребують.

Корпорація є постійним партнером Донецької обласної Федерації рукопашного бою, яка була визнана кращою в Україні. З 2007 року і по теперішній час за фінансової підтримки Корпорації DMS організовані безкоштовні секції з рукопашного бою в школах м. Донецька, де заслужені майстри спорту , високопрофесійні тренера ДОФРБ тренують хлопців. Корпорація також є постійним партнером МФК «Єнакієвець», володаря Кубка і Суперкубка України з футзалу.