25.01.2021

Автотраса з новим мостом дозволить долати відстань між Києвом і Кишиневом за 5 годин

Будівництво моста через річку Дністер, який стане частиною нової магістралі між Києвом і Кишиневом, буде профінансовано з державного бюджету України. До проекту планують приступити «негайно», заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю ТСН.

Moldova_ bridge«Одним з проектів, який ми почнемо негайно, стане будівництво моста через річку Дністер в районі Ямпіль-Косеуць, і відповідної магістралі, яка з'єднає Київ і Кишинів», - сказав він.
За словами Жовкви, автодорога через новий міст дозволить подолати відстань між столицями за п'ять годин.
«Зазначу, будівництво всього мостового переходу здійснюється за рахунок України», - підкреслив заступник керівника ОП, додавши, що даний проект - «абсолютно реалістичний з реалістичним фінансуванням».
Він підкреслив, що Київ добудує і частина магістралі від столиці країни до нового мосту.
«Там велика частина вже побудована, відновлена ​​або реконструйована ... Молдова, зі свого боку, буде добудовувати власну частину цієї магістралі ... у них частину цієї дороги вже побудовано. Тому це абсолютно реалістичний проект з реалістичним фінансуванням ... Відповідні доручення двох президентів українська і молдавська сторона отримали », — розповів Жовква.