6.04.2021

Прийнято новий порядок отримання коштів з Фонду регіонального розвитку України

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку виділення коштів із Державного фонду регіонального розвитку, якими визначив мінімальну вартість для реалізації проєктів у розмірі 10 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

"Сьогодні Уряд за ініціативою Мінрегіону вніс зміни до постанови КМУ №196 "Деякі питання Державного фонду регіонального розвитку". Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР", — йдеться у повідомленні.

fund_of_regional_dev

Також зазначається, що нижня межа для нових проєктів, що можуть фінансуватись за рахунок ДФРР, становитиме не нижче 10 млн грн. Змінилися також часові рамки для відбору програм та проєктів, що фінансуватимуть за рахунок ДФРР. Кінцевим терміном для відбору програм та проєктів визначено 1 серпня. І це означає що саме до цієї дати Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки проєктів, що фінансуватимуться у наступному, 2022 році.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зауважив, що фінансуватись із Державного фонду регіонального розвитку зможуть великі проєкти, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регіонів.

 

"Важливо, що ухвалені Урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проєктів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку", – зазначив Чернишов.