16.09.2014

Допомога від земляків у непростий час для Донецька

Не дарма кажуть люди, що біда чужий не буває. Снаряди руйнують Донецьк і багато городян сприймають біль свого міста як свою власну.

Ще в травні, коли горезвісна АТО тільки прийшла в наше місто, Президент Корпорації DMS Андрій Альоша відкрив «гарячу лінію» допомоги людям, майно яких постраждало в результаті боїв за аеропорт. Будинки на селищі Жовтневому в Куйбишевському районі мали різні пошкодження, але всі вони були відремонтовані за власні кошти.

«Я завжди готовий допомогти тим, хто сьогодні не в силах допомогти собі у вирішенні проблем, що виникли в результаті військових дій в Донецьку. Упевнений, що зараз важливо продовжувати робити те, що від нас залежить, жити і працювати з любов'ю до рідного міста, допомагати конкретними справами постраждалим людям, яким не впоратися самостійно », - зазначає Альоша.

Свої слова він завжди підтверджував делом.В серпні Андрій Миколайович передав в центр допомоги переселенцям в Маріуполі гуманітарну допомогу для дітей, яких евакуювали з Донецька. Помічники Андрія Альоша забезпечили півсотні дітей всім необхідним на кілька місяців: підгузниками, пелюшками, пляшечками, дитячими сумішами, а також передали їх батькам талони на бензин.

Активна допомога людям, а особливо незахищеним верствам населення, людям з обмеженими фізичними можливостями, людям похилого віку, обдарованим дітям та дітям-сиротам завжди була пріоритетом в житті Андрія Альоша. Не один рік він допомагає продуктами і медикаментами Донецької міської організації пенсіонерів, більше десяти років підтримує дошкільний дитячий будинок «Теремок», а також активно фінансує спортивні заходи, що проводяться в Донецьку.

Андрію Альоша також належить ініціатива створення в Донецьку безкоштовних секцій рукопашного бою в рамках програми «Знання, здоров'я, сила». Такі секції з'явилися в десяти школах, а займалися в них в цілому більше 500 школярів, яких тренували майстри спорту, чемпіони України, Європи та світу.

У 2012 році Андрій Миколайович запустив соціальний проект «Безпечний двір», головна мета якого - ліквідація аварійних люків в районах Донецька і їх заміна на нові бетонні заглушки. За дзвінками читачів газети «У нас НА РАЙОНІ» складається карта і графік закриття колодязів новими кришками. За схожою схемою працює проект по установці безкоштовних поштових скриньок там, де їх немає. За два роки в багатоквартирних житлових будинках та в приватному секторі було встановлено понад 2 000 поштових кошиків. Важливо, що все це робиться щиро і від душі. І така підтримка - найкраща відповідь тим, хто хоче бачити на Донбасі випалену землю.

Поруч з народом

Тільки за минулий рік в громадську приймальню Андрія Альоша звернулося більше двох тисяч донеччан. Багато з них отримали кваліфіковану юридичну допомогу. Близько 300 чоловік депутат прийняв особисто на щомісячних зустрічах. Не обійшлося і без виїзних зустрічей з жителями.

У школі №40 Ленінського району - єдиній школі селища Авдотьино -текла дах, ремонту вимагав спортзал, труби опалення складалися з хомутів, а в туалет діти змушені були ходити на вулицю або ж користуватися внутрішнім туалетом без води, каналізації, тепла і вентиляції. Андрій Альоша взяв проблему під свій контроль, звернувся до мера, як депутат Донецької міськради, зі зверненням про проведення капітального ремонту школи та отримав повну підтримку з боку міського голови.

Основне навантаження по витратах на капремонт лягла на міський бюджет, але нагальні проблеми Андрій Альоша закрив за рахунок власних коштів. У школі відремонтували спортзал і туалет. Розширили столову для дітей. Поміняли практично всі вікна.

Багато жителів Авдотьино працюють в центрі міста, їм доводиться добиратися на роботу в переповненому транспорті. Андрій Альоша вирішив і це питання - спільно з головним управлінням економіки міськради допоміг організувати додатковий транспортний рейс за маршрутом п. Авдотьино - АС «Центр».

У Територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів, що обслуговує понад 1500 людей похилого віку, Андрій Альоша взяв на себе всі витрати, пов'язані з придбанням і установкою сучасного обладнання для організації роботи кухні. Сьогодні вона дозволяє обслуговувати до 30 пенсіонерів в день. У майбутньому в новій їдальні планують збільшити обслуговування до двохсот чоловік в день. У разі необхідності, кількість безкоштовних обідів для них буде збільшено.

«Якщо ти любиш своє місто, своїх людей, ти будеш завжди допомагати. Особливої ​​уваги потребують люди похилого віку. Зустрічаючись з пенсіонерами, ветеранами, спілкуючись з ними, вникаючи в їх проблеми, допомагаючи медикаментами і продуктами, я переконуюся в тому, що людям похилого віку потрібна не стільки матеріальна допомога, скільки проста людська турбота про них, співчуття і підтримка », - каже Андрій Альоша .

Напередодні великих свят, таких як День звільнення Донбасу і 9 Травня, помічники Андрія Альоша разом з керівництвом Донецької міської організації пенсіонерів складають списки людей похилого віку, які потребують допомоги, і допомагають їм.

Традиційною для Андрія Альоша стала підтримка Міжнародного турніру з плавання серед дітей з обмеженими фізичними можливостями ім. Віктора Смірнова. Ще до зустрічі з відомим паралімпійцем Андрія Альоша відвідувала ідея організувати змагання для хлопців з обмеженими фізичними можливостями. За його словами, такі змагання не тільки допомагають дітям в реабілітації, але і виробляють силу і волю до перемоги.

«Ініціатива людей - це головна умова для вирішення будь-яких проблем, - упевнений Альоша. - Щомісяця в мою громадську приймальню приходять люди зі скаргами на певну службу або уповноважену особу, на те, що вони не виконують свої обов'язки. Людям важко, іноді слухаєш і розумієш, що ситуація майже безнадійна. Але мені дає сили віра цих людей в те, що я можу для них щось зробити. І я роблю все, щоб вплинути на ситуацію в інтересах людини, що звернулася».

Є питання, які вдалося вирішити разом з жителями, є питання, які Андрію Альоша вдалося вирішити самому. Він направив 132 депутатських звернення до уповноважених органів влади.

Силами компанії «Укрбілдінг Корпорейшн», що входить в корпорацію DMS, була проведена реконструкція Парку Перемоги. В результаті її було облаштовано новий дитячий майданчик, обладнана ігровим інвентарем, гойдалками і каруселями, з'явилися нові штучні поля для міні-футболу, майданчики для скейтбордистів і ролерів, а також велосипедна доріжка.

«Нас війна не зупинить, - відверто заявляє Альоша. - Адже ми, донеччани, за своєю природою творці. Та й не може певне коло людей зупинити процес, який відбувався десятиліттями. Процес перетворення, прикраси Донецька. Місто продовжує працювати, ремонтуються дороги, будуються будинки ... Поки ми дихаємо, ми будуємо!».