9.12.2011

Пам'ятні місця і сучасні магістралі: фахівці DMS допомагають Донецьку готуватися до Євро-2012

Роботи розпочаті фахівцями «Укрбілдінг Корпорейшн», компанії - переможця тендеру, в листопаді.

Трохи раніше фахівці ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн» завершили роботи з реконструкції пр. Ілліча, розширення та благоустрою б. Шевченко, а також реконструкції меморіалу «Жертвам фашизму» та благоустрою прилеглого парку.

« Усі міські об'єкти, на яких працювали фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн», - це не тільки зони естетики - об'єкти культури і відпочинку, але і зони інтенсивного транспортного руху, в тому числі і громадського транспорту. Тому роботи повинні були проводитися не тільки якісно, але й оперативно. З обома завданнями ми завжди справлялися», - говорить генеральний директор будівельної компанії Олександр Петрук.

На пр. Ілліча значний обсяг роботи виконувався вручну: і в зв'язку з виробничою необхідністю, і з естетичних міркувань. У першу чергу, це бруківка, головна визначна пам'ятка проспекту. Проїжджа частина зберегла «рідне» покриття. Замінили всього 140 кв.м матеріалу, непридатного для повторного використання. Також вручну викладені стоянки і підпірні стінки з граніту для рызнорывневого покриття тротуарів ФЕМ.

Фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн» як генпідрядника займалася і питаннями комунікацій, благоустрою. Зокрема, проведені роботи по заміні магістральної теплотраси, тролейбусних опор, змонтовано паркове освітлення (технологія дозволяє «сховати» дроти у землі). Виконана зливова каналізація. По всій пішохідної частини значно знижений ухил завдяки каскадам сходинок, паралельно зроблено тротуар для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Для того, щоб на меморіалі «Жертвам фашизму» вперше за останні чотири роки спалахнув вічний вогонь, фахівці «Укрбілдінг Корпорейшн» облицювали гранітом більше 300 м кв. пілонів і 500 «квадратів» підпірних стін і сходів, виконали мощення площею більше 2 тис. м кв. У парку біля меморіалу з'явилися газони загальною площею більше 1,6 м кв. з різними, в тому числі і екзотичними породами дерев, чагарників і, звичайно ж, квітів (всього більше тисячі одиниць). Також по всьому периметру встановлено паркове освітлення лавочки, змонтована система поливу. Основний обсяг робіт виконано вручну протягом трьох місяців.

В рамках капітального ремонту вул. Челюскінців, який планується завершити протягом декількох місяців, передбачені: реконструкція тротуарної частини з пристроєм пандусів для вільного пересування людей з обмеженими фізичними можливостями, заміна існуючого асфальтового покриття тротуарів та влаштування нових з науковістю плиткою, відновлення й облицювання гранітними спилами підпірних стінок на перепаді рельєфу уздовж трамвайної колії на ділянці від пр. Визволення Донбасу до пр. Титова, заміна поребрика.

Також, обіцяють в «Укрбілдінг Корпорейшн», на реконструйованому ділянці буде вироблено благоустрій існуючої уздовж трамвайної колії паркової зони, заміна опор контактної мережі зі світильниками зовнішнього освітлення. Зупинкові павільйони очікує косметичний ремонт і єдиний стиль, а приватний сектор - нову огорожу. Територію зачистять від сухих та аварійних дерев. Крім того, на вул. Челюскінців з'являться газони загальною площею 12970 м кв., А більше 40 м кв. займуть майданчики відпочинку.

Фахівцями генпідрядної організації будуть виконані роботи по зовнішньому освітленню тротуарів на західній стороні вул. Челюскінців від пр. Титова до вул. Молодих шахтарів, реконструкції зовнішнього освітлення автодороги на східній стороні вул. Челюскінців від пр. Титова до вул. Звягільського. Оновиться і зовнішнє освітлення автодороги і тротуарів вул. Челюскінців від вул. Молодих шахтарів до вул. Артема.

Проект реконструкції пов'язаний з проектом транспортної розв'язки на перетині з пр. Таманським.

«В активі будівельної компанії Корпорації DMS з наближенням 2012 стає все більше інфраструктурних проектів. Ми пов'язуємо це не тільки з необхідністю оперативної підготовки міста до головної спортивної події майбутнього року, але і з якістю роботи, яку незмінно забезпечує «Укрбілдінг Корпорейшн», - зазначив Олег Кутиркін, віце -президент Корпорації DMS. - «Наші фахівці неодноразово доводили, що не бояться складних завдань і вміють їх вирішувати в оптимальні терміни».