11.10.2007

Андрій Альоша: Досить принижувати людей! Ми дамо їм дійсно гідну заробітну плату!

- Питання, яке не можна не поставити, оскільки це хвилює весь трудовий колектив. З чим пов'язаний конфлікт навколо приходу Вашої корпорації на підприємство в якості інвестора?

Особисто я вважаю це протидією з боку тих, хто не бажає бачити «Донбастрансбуд» успішним і розвиваються підприємством, а прагне ним заволодіти тільки для того, щоб потім розпродати по частинах. За роки української незалежності, на жаль, занадто часто були такі інциденти, коли у робітників обманним шляхом задешево скуповували акції їхніх підприємств, щоб потім порізати обладнання на металолом, будівлі продати втридорога, а кваліфікований персонал просто викинути на вулицю. У даному випадку спостерігаються характерні ознаки того, що деякі лже-акціонери приблизно так і уявляють собі майбутнє тресту, який зараз намагаються захопити протизаконним шляхом. Зараз йде судовий розгляд, і я не хотів би називати імен, але ,я думаю, в кінцевому підсумку справедливість торжествуватиме, і правосуддя розставить всі крапки над « і». Незважаючи навіть на те, що у загарбників є шкідлива «звичка» елементарно купувати прихильність правоохоронних органів і судової системи.

- А чим викликаний інтерес до тресту з боку корпорації DMS?

Виключно бажанням розвивати довгострокове стратегічне партнерство на взаємовигідних умовах. Наша корпорація - многопрофильна, і давно і успішно працює в тому числі і по тих напрямках, в яких «Донбастрансбуд» є одним з провідних підприємств Донецької області. Перш за все це, зрозуміло, будівництво транспортних комунікацій і виробництво будматеріалів. На сьогоднішній день ми прагнемо до того, щоб у рамках одного об'єднання зібрати всіх учасників будівельного циклу - від розробників проектів до виробників матеріалів, будівельників ...

І сьогодні ситуація складається таким чином, що  корпорація користується настільки високим попитом серед своїх замовників, що ми вже не можемо тільки своїми силами задовольнити потреби ринку. Тому ми, безсумнівно, потребуємо партнерів. В якості такого партнера ми обрали підприємство, що завоювало собі репутацію ще з часів Радянського Союзу - трест «Донбастрансбуд». Ми прийшли сюди як інвестори і щиро сподіваємося, що всі ці непорозуміння не завадять нашому співробітництву.

- Про які суми інвестицій і яких спільних заходах йдеться?

Підсумкову цифру поки називати, мабуть, не буду, оскільки інвестиційна програма поки знаходиться в процесі погоджень і доопрацювання. Скажу лише, що мова йде про вкладення на десятки мільйонів гривень. Головна мета , з якою ми прийшли сюди , - ми шукаємо союзників , разом з якими ми зможемо розвиватися і завойовувати нові ринки. І ми бачимо наше партнерство насамперед у тому , щоб корпорація і « Донбастрансбуд » змогли спільно виконувати масштабні будівельні проекти , які кожне з підприємств не змогло б виконати окремо. Зокрема , це стосується будівництва шляхопроводів , транспортних розв'язок , магістралей республіканського значення. У Донецькій області , крім того , запланована широка реконструкція транспортної мережі в рамках підготовки до чемпіонату Європи 2012 р. Ці проекти включають також реконструкцію і будівництво залізниць. Я думаю , трест і корпорація могли б вписати в свою історію чимало славних сторінок і потім відчувати законну гордість від того , що високі європейські гості і зірки світового футболу пересуваються дорогами, побудованими спільними зусиллями корпорації DMS і тресту « Донбастрансбуд ».

- Чи передбачене співпрацю обмежиться тільки дорогами?

Зрозуміло, немає , адже мова йде про комплексний багатопрофільної програмі . Серед інших запланованих спільних заходів , у тому числі - оновлення виробничих потужностей підприємства, що входять до тресту «Донбастрансбуд» , з тим, щоб продукція цих підприємств відповідала всім сучасним вимогам до матеріалів, використовуваних в будівництві. Наша корпорація веде активне житлове будівництво  і ми прагнемо до того, щоб все до останнього цвяха в споруджуваних будинках вироблялося нами або нашими партнерами. По-перше , таким чином ми дамо можливість заробляти гроші трудовим колективам підприємств Донецької області (у першу чергу , тресту ), а не віддавати їх виробникам будматеріалів із західних країн. Я впевнений, що у робітників «Донбасстрансстроя» вистачить досвіду і кваліфікації, щоб на оновлених виробничих потужностях виготовляти продукцію на рівні світових стандартів і навіть вище. По-друге  за рахунок цього ми значно скоротимо терміни поставок матеріалів на будмайданчики і зможемо запропонувати оптимальні терміни будівництва , щоб якомога швидше вирішити проблему дефіциту доступного і якісного житла в Донецькій області.

- Напевно, це головне питання нашої бесіди. Як усе це позначиться на трудовому колективі тресту ?

Можу запевнити, що всі зміни будуть тільки на краще. Втім, робітники зможуть самі в цьому переконатися, оскільки після завершення роботи над інвестиційною програмою ми обов'язково представимо її на зборах трудових колективів усіх підприємств, що входять в трест «Донбастрансбуд». Ми прекрасно усвідомлюємо, що статус стратегічного інвестора накладає величезну відповідальність перед працівниками тресту. Один з основних розділів нашої програми присвячений якраз соціального захисту і підвищення рівня життя трудового колективу, тому що ми дуже розраховуємо на кадровий потенціал тресту. Я знаю, що «Донбастрансбуд» має давні виробничі традиції, і завжди славився працьовитістю і завзятістю своїх робітників. Ми дамо фахівцям підприємства можливість проявити свої найкращі професійні якості та зуміємо гідно їх оцінити.

- Можна докладніше про соціальні аспекти ? Все-таки заробітна плата та кадрові перспективи, вибачте за відвертість, робочого хвилюють куди більше, ніж грандіозні плани ...

Перше і головне - ми плануємо поетапне, але кардинальне підвищення заробітної плати. На сьогоднішній день, за офіційними даними Державного комітету статистики , середня заробітна плата в Донецькій області становить 1430 грн. На підприємствах тресту «Донбастрансбуд» середній рівень заробітної плати ледве дотягує до 1300 грн. Це ганьба, просто ганьба! Особисто я довго не міг повірити, що взагалі можливо так принижувати висококваліфікованих працівників такою зарплатою, а окрім як приниженням це і назвати не можна. Коли ми ще тільки придивлялися до нашого потенційноого партнеру, я довго не міг повірити, що в будівельництві кваліфікований робітник ще десь може працювати за такі гроші. Хоча цьому є об'єктивна причина: підприємство та його директора Олександра Кириленко просто гроблять так звані «скупники акцій задешево», важко нормально працювати і виплачувати гідну зарплату, коли тебе через день штурмують нальотчики, що прикриваються владою, коли тобі за підробленими документами заарештовують рахунки. Так що перша наша задача, думаю, зрозуміла - серед інших інвестиційних зобов'язань ми беремо на себе підвищення заробітної плати до достойного досвідчених і кваліфікованих робітників рівня. Вже зараз початкові проекти інвестиційних програм припускають, що кожна третя зароблена нами гривня буде віддаватися трудовим колективам. Крім власного підвищення заробітної плати як такої, передбачається впровадження системи преміальних виплат, іменних надбавок, корпоративних і персональних пенсій тим, хто йде на заслужений відпочинок.

Щедро ділитися заробленими грошима з людьми, які допомогли їх заробити, - це справедливо. За весь час свого перебування на посту глави корпорації DMS я тільки зміцнився в думці, що ніколи не можна скупитися в цих питаннях, не можна намагатися обдурити або обділити чесних трудівників, тому що в кінцевому підсумку зробиш гірше тільки собі. Тому увага до людини праці, її добробуту, створення нормальних, цивілізованих умов для роботи, - наші базові принципи, від яких ми не відступимо ніколи.

Зрозуміло , все це можливо лише за умови стабільної ситуації на підприємстві і повного взаєморозуміння з боку керівництва підприємства. Але я сподіваюся, що все це у нас буде.

Нарешті, ми готові запропонувати і співробітництво в рамках широкої програми підготовки кадрів. Наприклад, ми готові за рахунок корпорації DMS навчати у ВНЗ Донецька талановитих дітей робітників тресту з тим, щоб після здобуття освіти ці молоді фахівці за контрактом відпрацювали 3-4 роки в структурі нашої корпорації або на підприємства - партнерах - в першу чергу, зрозуміло, мова йде про тресті «Донбастрансбуд». Буду тільки радий, якщо така програма дозволить відродити славну традицію робочих династій , і серед передовиків виробництва будуть стояти поруч батьки і сини , а може навіть (хто знає?) І онуки з правнуками ...

- Чи включає Ваша політика «ділитися заробленим » виплату дивідендів по акціях ? Тому що поки робітники тресту від свого статусу акціонерів особливих доходів не отримали.

Дуже добре, що Ви про це заговорили . Тому що якраз на непоінформованості людей в питаннях їх прав як акціонерів , в питаннях поводження з цінними паперами і наживаються , не можу їх по- іншому назвати, спритники і спекулянти, які обманом і задешево скуповують у людей акції, відбираючи таким чином контроль над підприємством, якому люди віддають десятки років самовідданої праці .

Користуючись нагодою, я хочу нагадати працівникам тресту про те, що кожна акція, яка перебуває у їх руках, - це крихітна частинка їхнього рідного підприємства, це документ, що дає право брати участь в управлінні підприємством, визначати майбутнє «Донбасстрансстроя ». І продавати це право за 100 або 150 гривень - це не самий розумний вчинок. Тому що насправді навіть самі по собі акції стоять зараз як мінімум в декілька разів дорожче, і скупка акцій з боку деяких ділків за такими цінами - це звичайний обман робітників. Приміром , кілька років тому , одна з фінансових компаній проводила скупку акцій проектного інституту , тоді ціна акцій дійшла до 2000 грн. А тут цілий трест ... Але в той же час я хотів би нагадати трудовому колективу, що їх право вирішувати, яким буде майбутнє тресту, взагалі безцінне.

Якщо ж говорити конкретно, то наш бізнес- план, включений в інвестиційну програму, передбачає розподіл прибутку в постійних пропорціях, які весь час нашої співпраці з трестом мінятися можуть тільки спільним рішенням загальних зборів акціонерів і правління корпорації DMS. Наші пропозиції виглядають так: щороку третя частина прибутку спрямовується на підвищення виплат працівникам тресту (і це буде правильно, тому що це їх чесно зароблені гроші ), ще третина виплачується як дивіденди за акціями ( за нашими прогнозами, вже за підсумками 2008 року це становитиме 150-200 гривень на кожну акцію ) і, нарешті, третя частина вкладається в розвиток підприємства - оновлення основних фондів, освоєння нових видів виробництва, впровадження передових технологій.

- Багато хто боїться скорочення штатів після реорганізації підприємства.

Дурниці. По-перше, на даний момент ми самі не бачимо вимагати у співвласників нашого підприємства - партнера зміни керівництва, ми самі зацікавлені в тому, щоб та команда управлінців на чолі з Олександром Кириленко, з якої ми почали працювати, залишалася на своїх постах. По-друге , ми не маємо ніякого права впливати на кадрову політику тресту , це прерогатива нинішнього , законно призначеного керівництва та акціонерів « Донбасстрансстроя ». Нарешті , я думаю , « боятися » слід іншого - після того , як ми завалимо підприємства тресту своїми замовленнями , керівництву підприємства доведеться серйозно попрацювати над кадровим поповненням, оскільки ми маємо намір запропонувати спільну реалізацію вельми масштабних проектів , для яких потрібні додаткові робочі руки, найголовніше, світлі голови. У мене немає ніяких сумнівів, що і корпорація DMS, і трест « Донбастрансбуд » надалі будуть займатися тільки створенням нових робочих місць, але ніяк не скороченням штатів. У всякому разі, всі складові успіху у нас з вами є.

- Керівництво та колектив тресту хвилює не тільки фінансова спроможність, а й моральність потенційного інвестора. Прокоментуйте з'явилися в ЗМІ публікації , де Вам дорікають , наприклад , в тому , що Ви любите помахати пістолетом.

З приводу всіх цих закидів на мою адресу можу сказати тільки одне - я « винен» тільки в тому , що у моїх опонентів надто бідна фантазія. Нічого дійсно компрометуючого і ганебного вони , на своє нещастя , приписати мені не можуть - ні в моїй біографії, ні в історії корпорації DMS немає сторінок, яких варто було б соромитися. І вони починають вести себе як вуличний хуліган в одному з оповідань О'Генрі: «Якщо нема чого сказати по суті, пора починати чіплятися до манер». Тому й розповідають казки про те, що я нібито ходжу вулицями з пістолетом і кидаюся на людей ... А ще розмахують якимись власноруч сфабрикувати папірцями, стверджуючи, що я кар'єр купив за 500 грн., які зайняв в банку. Чесно скажу, над цим сміявся найдовше. Наступного разу скажуть, що я танками людей тисну або що я Усама бен Ладен власною персоною.Загалом, хочу лише порадити Вам і Вашим читачам судити про людей не по пліткам і чуткам, а за їхнім чином.