6.08.2012

Зірка фільму «Фанат» привіз своїх підопічних у Маріуполь

Україну представляли спортсмени з Дніпропетровська, Севастополя, Луганська, Дніпродзержинська, Донецька, Слов'янська, Краматорська, Дружківки, Красноармійська, Тореза, Макіївки, Ясинуватої, Маріуполя, с. Мар'янівка Донецької області. Також у змаганнях взяли участь представники Латвії, Молдови та Кіпру.

Більше 300 спортсменів віком від 10 до 17 років боролися за медалі у версіях легкий і дозований контакт. Крім традиційного «золота», одного з переможців чекав спеціальний приз від Андрія Шишацького. Ноутбук призначався найкращому спортсмену турніру і дістався Павлу Кутьіна, вихованцю безкоштовної секції рукопашного бою на базі школи № 43 м. Донецька. Щоб довести свою перевагу, нашому земляку вистачило 25 і 32 секунди.

У віці 10-11 і 12-13 років у версії легкий контакт кращими стали вихованці Олени Сергунин та Володимира Юрченко з Макіївки Данил Білоножко та Владислав Стрельчук. У версії дозований контакт здобули перемоги наступні спортсмени: 10-11 років - Олександр Калашников, м. Краматорськ, тренер Максим Тендітний; 12-13 років - Микита Тимошенко, м. Донецьк, тренер Андрій Тарасенко; 14-15 років - Павло Кутьїн, г . Донецьк, тренер Віктор Кретов; 16-17 років - В'ячеслав Кузнєцов, м. Донецьк, тренер Станіслав Матюхін.

Спеціальний приз найкращому тренеру від Корпорації DMS, яка виступила одним зі спонсорів турніру, отримав легендарний Олег Сидорчук (Латвія). Сьогодні він очолює федерацію кікбоксингу Латвії, а в Радянському Союзі ставав триразовим чемпіоном Радянської армії з карате і навіть знявся в культовому фільмі «Фанат».

Вкотре довели серйозність своїх намірів у рукопашному бою вихованці безкоштовних секцій на базі загальноосвітніх шкіл. Кращими у своїй віковій категорії в цей раз стали Микита Тимошенко (ЗШ № 106, Петровський район м. Донецька) і Павло Кутьїн (ЗШ № 43, Київський район м. Донецька).

«Донецька область вперше взяла змагання з рукопашного бою такого рівня, і я вдячний усім організаторам за те, що в порівняно короткий термін вони змогли гідно до них підготуватися», - поділився враженнями депутат Донецької міськради та президент ДОФРБ Андрій Альоша. - «Цей турнір довів, що наші безкоштовні секції в школах переросли для їх вихованців з нешкідливого хобі в серйозну можливість домогтися успіху і стати чемпіоном. Що в Донецькій області їсти не байдужі люди, які бачать в рукопашному бою великий потенціал і готові допомагати молодим спортсменам. Що Донбас може приймати змагання високого класу, а його представники - гідно в них перемагати. Я впевнений, що такі зустрічі стануть щорічними, а кількість країн-учасниць буде постійно зростати». Окремо Андрій Альоша подякував губернатора Донецької області Андрія Шишацького за увагу до турніру.

Організаторами турніру виступили Управління з питань фізичної культури і спорту Донецької ОДА, ДОГО ветеранів ВДВ і аеромобільних військ «Союз десантників Донецької області», Донецька обласна федерація рукопашного бою, адміністрація м. Маріуполь, Приазовська асоціація ветеранів Афганістану і воїнів -інтернаціоналістів. Донецька обласна федерація рукопашного бою висловлює подяку всім організаторам турніру, його гостям та учасникам, а також меценатам за сприяння в організації та проведенні змагань.