3.07.2014

Донецьк очима корінного донеччанина

Газета "У нас НА РАЙОНІ" провела невелике опитування, щоб дізнатися думку донеччан, щодо ситуації в Донбасі. Читачі надіслали різноманітні думки, за допомогою яких можна дізнатися особисте ставлення людей до того, що відбувається зараз у донецькому краю.Своєю думкою з редакцією поділився Євген Смирнов, корінний донеччанин, директор агентства "Борди України Медіа":

"Новинні програми і тексти, що стосуються ситуації в Донбасі, б'ють рейтинги найпопулярніших серіалів і реаліті-шоу. Новини рясніють жахливими подіями. Поряд з військовим конфліктом ми поступово стаємо жертвами інформаційних воєн. Повідомлення виключно негативні. Нас що, хочуть залякати, щоб ми всі поїхали з рідного міста? Або ходили з постійно опущеними очима і пригнути шиями? А як же девіз: «Донбас не зламати»?!?! Якщо всі розбіжаться, що буде з містом? Куди потім повертатися? Яскравий приклад покинутої території - зона навколо аеропорту, ми цього хочемо для рідного міста? Звичайно, ні.

На жаль, економічна ситуація погіршується з кожним днем. Зростають ціни й безробіття, скорочується купівельна спроможність населення. Багато городян намагаються виїхати з Донецька: хто на відпочинок, а хто, нехай навіть неофіційно, але все-таки в положенні біженця.

З іншого боку, місто продовжує жити, не зовсім звичним і радісним життям, але все таки жити! Звичайно, присутність військових людей і гуркіт автоматних черг і вибухів не додають оптимізму донеччанам. Але в цілому, місто розвивається і творить. Працює міський транспорт, діють підприємства, держустанови. Відкриваються парки, в Донецьку з'являються нові скульптури, нові місця відпочинку, дитячі майданчики. Незважаючи ні на що, повноцінно працюють всі комунальні служби. Прибирається сміття, висаджуються квіти, навіть дороги продовжують будувати. Керівництво міста залишається на місцях, і в непростих умовах продовжує упорядковувати місто."

Всупереч скорочченню споживання з боку населення, крім МЕТРО в районі аеропорту, ще не закрився жоден продовольчий супермаркет. Крім того, працюють будівельні та меблеві магазини. Це говорить про те, що люди продовжують жити будувати, робити ремонти і облаштовувати свій побут.

Моя думка, думка простого городянина - не панікувати, більше довіряти своїм очам, а не картинці в телевізорі. Згадайте напис на кільці царя Соломона: "Все пройде, і це теж пройде!" Економічно активне населення Донецька та Донбасу має зберегти рідний дім.